MASTERCLASS:
VAN BOS TOT BORD

Alles weten over wild? Edwin Detering en Thomas van Meel hebben jarenlange ervaring en vertellen u al hun geheimen.

Wilt u ook de wondere wereld van wild ontdekken?

Ja, ik doe graag mee aan de masterclass
Locatie:
Zelfbedieningsvestiging De Kweker · Jan van Galenstraat 4 · 1051 KM Amsterdam
0
0
0
0
Dagen
0
0
Uren
0
0
Min
0
0
Sec

Van 16 tot en met 20 oktober staat Circus of Food in het teken van wild & bockbier. Krijg de unieke kans om van dichtbij het plukken, villen en ontbenen van wild mee te maken in samenwerking met onze Meesterpoelier Pieter van Meel. Proef de bijzondere combinaties van vers bereid wild en onze bockbieren.

Tijdens Circus of Food wild & bockbier bieden wij u een masterclass en de mogelijkheid om het AmsterDamhert te bezoeken tijdens bronstijd in de Amsterdamse Waterleidingduinen.

MAANDAG 16 OKTOBER

WILDWORST

Met de diverse wildsoorten van onze Meesterpoelier Pieter van Meel kan mooie worst gemaakt worden. Proef vandaag verschillende soorten wildworst en groenten in combinatie met Kaltenberg Ritterbock en Texels Bock. Bekijk daarnaast een variatie van wild in onze koeling.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Bekijk ons assortiment

DINSDAG 17 OKTOBER

MASTERCLASS VAN BOS TOT BORD
9.30 – 12.30 uur

MASTERCLASS VAN BOS TOT BORD

Thomas van Meel van Meesterpoelier Pieter van Meel en Edwin Detering van Nestlé verzorgen vandaag de masterclass van bos tot bord. De masterclass begint in de productie van Pieter van Meel waarna tijdens de masterclass meer uitleg gegeven zal worden over fonds, kruiden, specerijen en de passende bockbieren.

WAT U KAN LEREN:

  • Rondleiding bij Meesterpoelier Pieter van Meel

  • Villen, ontbenen en panklaar maken van wild

  • Bier-spijs advies van ons bierspecialist Hilco Hellendoorn

WEES ER SNEL BIJ

  • Onze masterclasses zijn populair en gemiddeld binnen 1 dag volgeboekt.

OOK MEE DOEN?

DINSDAG 17 OKTOBER

UNIEK BEZOEK AAN HET AMSTERDAMHERT
Starttijden 11.00, 12.30 en 15.00uur

Pieter van Meel startte in maart 2016 met de verwerking van damhertenvlees uit de Amsterdamse Waterleidingduinen. De afspraken met Waternet werden gemaakt na jarenlange discussie in (onder andere) de Amsterdamse gemeenteraad over de groeiende problemen met de uitdijende hertenpopulatie. De herten zorgen behalve voor overlast en onveilige verkeerssituaties ook voor schade aan flora en fauna. Gemeenten en provincies besloten in te grijpen door ‘actief beheer’.

Op eigen vervoer gaat u naar de Amsterdamse Waterleidingduinen in Haarlem. Hier gaat u onder begeleiding van een gids van de Waterleidingduinen per bus het gebied bezoeken. U zal de herten bezoeken in een bijzonder periode, de bronstijd.

WAT U KUNT VERWACHTEN

  • Rondleiding Amsterdamse Waterleidingduinen onder begeleiding van een gids

  • Herten bezoeken in hun eigen leefomgeving tijdens bronstijd

  • Achtergrond informatie over “het proces”

WEES ER SNEL BIJ

  • Onze workshops zijn populair en gemiddeld binnen 1 dag volgeboekt.

OOK MEE DOEN?

Helaas is de rondleiding inmiddels volgeboekt. Voor de Masterclass Wild & Bockbier zijn nog 3 plaatsen beschikbaar.

WOENSDAG 18 OKTOBER

Plukken & ontbenen

Leer van dichtbij hoe roodpoot patrijs wordt gevild en ontbeend en proef dit bijzondere wild op de afdeling. Onze Meesterpoelier Pieter van Meel zal buiten aan het spit een ree grillen en deze serveren in een klein gerechtje samen met het bier van Angelo Poretti.

Tijdens de demonstratie van Knorr kunt u kennis maken met wildfond Knorr Garde d’Or, een fond op basis van ree, laurier en jeneverbes. Coco Conserven laat u ganzenrillette proeven die gemaakt is van gekonfijte Hollandse gans, gegaard in eigen vet.

Nieuwsgierig geworden?

Bekijk ons assortiment

DONDERDAG 19 OKTOBER

Stoven & Grillen

Nestlé demonstreert vandaag samen met Meesterpoelier Pieter van Meel wildfond Chef in combinatie met sous vide bereide haas. Op de barbecue buiten kunt u kennis maken met de veelzijdigheid van hert in combinatie met het bier van Angelo Poretti. Bekijk het plukken van wild en ontdek alvast de mogelijkheden voor de kerst met ons wildassortiment.

Wilt u zelf ook aan de slag met deze producten?

Bekijk ze hier

VRIJDAG 20 OKTOBER

Bierfest

Om de week goed af te sluiten nodigen wij u van harte uit tijdens ons bierfest. Proef wild zwijn van het spit, wildkroketten en wild charcuterie vergezeld door een glaasje Aldersbacher Weisse. Ontdek Pierre’s Cuisine fond en Pieter van Meel gaat aan de slag met fazant die u kunt proeven op de afdeling.

Speciaal voor u hebben wij alle producten die tijdens de week voorbij zijn gekomen op een rijtje gezet.

Bekijk ze hier