CIRCUS OF FOOD:
CHEESE PAIRING

Alles weten over verrassende combinaties met kaas? Ontdek originele variatiemogelijkheden en verras vriend en vijand met uw nieuw opgedane kennis.

Ook deelnemen aan de masterclass ’Kaas & Distillaat’?

Ja, ik doe graag mee aan de masterclass
Locatie:
Zelfbedieningsvestiging De Kweker · Jan van Galenstraat 4 · 1051 KM Amsterdam
0
0
0
0
Days
0
0
Hrs
0
0
Min
0
0
Sec

Van maandag 11 december tot en met vrijdag 15 december is het thema van Circus of Food: Cheese Pairing. Kom de kazen, wijnen en destillaten van onze leveranciers proeven en laat u inspireren door onze specialisten die hun kennis en vakbekwaamheid graag met u delen.

Tijdens Circus of Food Cheese Pairing heeft u de gelegenheid om deel te nemen aan een masterclass van Reypenaer, gegeven door kaas- en wijnsommelier Ron Pieters. Ontdek verrassende combinaties en verbreed uw kennis over de variatiemogelijkheden met kaas.

Schuift u aan?

MAANDAG 11 DECEMBER

BIOLOGISCH

Vandaag in de spotlights: ons biologische assortiment. Leer wat er mogelijk is op het gebied van biologische kazen in combinatie met biologische wijnen. Proef de kazen van Dikhoeve, meesters in het maken van unieke en biologische kazen. Al 300 jaar boert Dikhoeve in de achtertuin van Amsterdam. Coenecoop demonstreert op maandag 11 december hun assortiment biologische wijnen. Onze eigen vakspecialist Gary stelt een biologisch kaasplateau samen met Egmondse bollen, Bastiaanse blauwe kaas van koe & geitenmelk, Tallegio en Toco; een witschimmel peperkaas. Lebo is er samen met De Drie Graefjes om u verschillende soorten cheesecake te laten proeven.

Nieuwsgierig geworden?

Bekijk ons assortiment

DINSDAG 12 DECEMBER

KAAS & BUBBELS

Bubbels en kaas, een verrassende combinatie! Op dinsdag 12 december is Vinites aanwezig in onze zelfbedieningsvestiging met een demonstratie van heerlijke prosecco. Daarnaast kunt u vijf verschillende soorten Alta Langa proeven. Of toch meer fan van Oudwijker? Ambachtelijke kazen naar Italiaans recept, dat is waar Oudwijker om bekend staat. De Fiore en Pietra staan op dinsdag in de spotlights.

Nieuwsgierig geworden?

Bekijk ons assortiment

WOENSDAG 13 DECEMBER

KAAS & DISTILLAAT

MASTERCLASS KAAS & DISTILLAAT

Proef, probeer en ervaar de combinaties van kaas met whisky, sherry en champagne tijdens de masterclass van Reypenaer. Tijdens deze masterclass leert u meer dan alleen proeven. Maak onder leiding van kaassommelier Ron Pieters kennis met bijzondere smaken en verrassende combinaties met kaas.

WAT U LEERT:

  • Ontdek en proef kaas in combinatie met gin, whiskey, champagne, rum en cognac.
  • U krijgt een portie extra kennis over de verschillende kazen en distillaten.
  • U kunt een verrassendere menusuggestie geven dan het standaard glaasje dessertwijn of port.

WEES ER SNEL BIJ

  • Onze masterclasses zijn populair en gemiddeld binnen 1 dag volgeboekt.

OOK MEE DOEN?

Helaas de masterclass Kaas & Distillaat is inmiddels volgeboekt.

DONDERDAG 14 DECEMBER

MEDITERRAANS ASSORTIMENT

Proef de smaak van Italië! Maak kennis met de Pecorino Toscano van firma Busti. Ook Pinna is aanwezig om u hun Pecorino Romano en Pecorino Sardo te laten proeven. Onze culinair adviseur Jaap Sloof gebruikt op donderdag 14 december Pecorino in zijn demonstratie met: Carpaccio, pasta en  bruschetta. Dit alles valt goed te combineren met de heerlijke wijnen van Theo Zijlstra van Italian Style. Hij is vandaag aanwezig om advies te geven en u kennis te laten maken met zijn uitgebreide assortiment.

Nieuwsgierig geworden?

Bekijk ons assortiment

VRIJDAG 15 DECEMBER

MEDITERRAANS ASSORTIMENT

Op vrijdag 15 december gaan we door met het mediterrane thema. Firma’s Busti en Pinna zullen u weer verrassen met heerlijke kazen. We maken een uitstapje naar Frankrijk want Isigny is er om u kennis te laten maken met allerlei varianten van camembert. Ook is culinair adviseur Jaap Sloof aanwezig om u te inspireren met verrassende combinaties en een hele bijzondere bereiding met Grana Pandano in combinatie met grappa. In de coffee corner boven in onze zelfbedieningsvestiging kunt u lekkere gerechten proeven van onze slager Bas.

Wilt u zelf ook aan de slag met deze producten?

Bekijk ze hier